14-10-2010 - Kort verhaal: Mina

__________________________________________________________________________

Kort verhaal: Mina
Door: Evelien (13 jaar)
Genre: Tiener
Reactie geven? Kies 'Naam/Url' uit de 4 opties op het formulier



MINA
Door: Evelien


Mina is een meisje van 12 jaar. Haar ouders gingen verhuizen.Mina zag het helemaal niet zitten, ze wilde niet bij haar vriendinnen weg en bij haar vertrouwde school.

Ze was er net aan gewend, ze zat pas net in de 1ste en nu moest ze al weer naar een andere school. Maar dat was nog niet eens het ergste. Ze baalde er zo erg van dat ze verder weg moest wonen van die jongen die ze zo leuk vond.

Ze besloot om maar eens haar huiswerk te gaan doen. Ze ging aan haar bureau zitten en keek in haar agenda. Het was dinsdag 12 oktober, volgende week vrijdag zou ze gaan verhuizen. Ze begon aan haar huiswerk, ze moest de woordjes A en C leren voor Engels. Ze was heel goed in engels. Ze haalde alleen maar tienen dus dat was altijd een makkie voor haar. Maar deze keer niet, ze kon zich niet goed concentreren vanwege dat verhuizingsgedoe, en dat ze naar een nieuwe school moest.

De vrijdag kwam er al snel aan en ze moest haar spullen in gaan pakken. Ze logeerde bij haar opa en oma terwijl haar ouders het nieuwe huis aan het klaarmaken waren. Het was nog vakantie en ze deed hele leuke dingen met haar oma. Ze gingen winkelen, naar de bios, aardewerk beschilderen en nog veel meer.

Uiteindelijk kwam er een eind aan de vakantie en het huis was klaar. Dit was haar 1ste dag in het nieuwe huis. Bij het avond eten had ze niet veel te bespreken, ze dacht alleen maar aan hoeveel ze haar oude vertrouwde huis miste en haar oude school haar vrienden.

De volgende ochtend werd ze wakker, ze moest zich klaarmaken voor haar nieuwe school. Bij het ondbijt was ze weer stil, ze had haar make-up en haar gedaan. Ze had alles klaar en het was half 8. Ze moest vertrekken naar school.

Toen ze aankwam op school was het heel anders. Ze werdvoorgesteld aan haar nieuwe klas. Ze hield er helemaal niet van om het middelpunt van de belangstelling te zijn. Ze ging zitten en was stil, het meisje naast haar leek haar best gemeen. Achter haar ging een muziekje af, zij en het meisje naast haar moesten lachen. Ze raakten aan de praat. Ook de twee meisjes voor haar raakten met haar aan de praat en de twee meisjes achter haar ook. Zo werden ze allemaal vrienden.

In de pauze ging ze in de kantine zitten en er liep een jongen voorbij die bij haar in de klas zat. Ze wilde opstaan om een speculaaskoek te halen toen de jongen tegen haar aan liep en Mina op de grond viel. De jongen bukte en vroeg of het goed met haar ging. De jongen keek diep in haar ogen en zij diep in de zijne. De jongen vroeg aan haar hoe ze ook al weer heette. Ze zei: ‘Ik ben Mina’. ‘Ik ben Chad’, hij pakte Mina’s hand en hielp haar omhoog. Mina liep weer naar haar vrienden toe en ging zitten. Haar vriendinnen vroegen wat er gebeurde. Maar toen ging de bel, ze mocht naar huis.

Toen ze thuis was ging ze naar haar kamer. Ze dacht eens goed na. Zo erg was het niet dat ze was verhuisd. Ze had nieuwe vrienden en haar oude vrienden kon ze nog altijd bellen en afspreken. Ze had eindelijk een mooie prachtige grote kamer wat ze altijd al hoopte te krijgen. Het huis was ook heel mooi en groot, zo slecht was het dus niet. Ze kon niet wachten om de volgende dag weer naar school te gaan.

3 opmerkingen:

Carla zei

Goed gedaan hoor!

Anoniem zei

Dat heb je leuk geschreven Evelien,
Hoe oud ben jij eigenlijk, het zou leuk zijn dat te weten!
Albertine

Anoniem zei

Beste Albertine.

Ik ben 13 jaar. Ik vind dit heel leuk!!!!